Dejavnost


STRATEGIJA RAZVOJA TURIZMA in TURISTIČNI KONCEPT


Dokument izdelamo za posamezno obravnavano območje in je temelj za razvoj turizma obravnavane lokacije. Strategije se izdelujejo v različnih razsežnostih od večjih (državnih, regijskih) do manjših lokalnih (občinskih, krajevnih), ki zajemajo posamezne analize obstoječega stanja, obravnavajo trende in navajajo razvojne aktivnosti za obravnavano obdobje.

V našem podjetju pripravljamo strategije celoviteje, kot turistični koncept. Turistični koncept poleg vseh razvojnih načrtov in strategij iz strategije, zajema obilo več uporabnejših podatkov kot so primerne panoge na območju, obstoječe in potencialne kapacitete za širitev, predlagane investicije s stroškovno oceno, grafični prikazi predlaganih investicij, ekonomska analiza, predlog časovne izvedbe. Strategija oz. koncept nastaja v sodelovanju različnih akterjev, od predstavnikov lokalne skupnosti, društev in zavodov, oseb/podjetnikov, ki se že ukvarjajo s turizmom in tudi oseb, ki kakorkoli načrtujejo udejstvovanje v turizmu v prihodnosti.

Dokument je izdelan tako, da je uporaben za lokalno skupnost, ki načrtuje proračun in lokalne investicije, prebivalce obravnavanega območja ter potencialne domače ali tuje investitorje ter mora biti dostopen vsakomur.

Veliko pozornost posvečamo tudi pripravi strategij oz. turističnih konceptov, tako imenovanim mikrolokacijam kot so npr. kmečki turizmi, turistična naselja, kampi, hoteli, gostilne,... Poleg detajlne obravnave lokacije obdelamo tudi širše območje, saj je povezovanje za uspešno delovanje neizogibno.

POTENCIALI SAMOOSKRBE

Vsako obravnavano območje je samostojen potencial samooskrbe katerega je potrebno celovito analizirati. V sklopu strategije oz. koncepta ali kot ločen projekt, izdelamo študijo možnosti samooskrbe obravnavanega območja, ki je lahko poleg turističnega udejstvovanja na področju samooskrbe tudi pomoč pri razvoju kmetijstva in eko kmetijstva.

NEPOVRATNA SREDSTVA

Različne finančne strukture ponujajo možnost črpanja nepovratnih sredstev tako lokalnih, nacionalnih kot tudi mednarodnih oz. EU sredstev. Zato ponujamo izdelavo prijavne dokumentacije za pridobitev nepovratnih sredstev, katere vam bodo omogočale hitrejšo izvedbo investicije, ki pa bo tudi finančno enostavnejša. Razpisne dokumentacije za pridobivanje nepovratnih sredstev zahtevajo tudi nekatere druge različne dokumente katere vam izdelamo v našem podjetju.

PROJEKTNA DOKUMENTACIJA

Z veliko izkušnjami na področju izdelave projektne dokumentacije vam izdelamo dokumentacijo vseh faz. Izdelamo vso potrebno dokumentacijo skladno s predpisi (ZGO), katera vsebuje idejno zasnovo (IDZ), idejni projekt (IDP), projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja (PGD), projekt za izvedbo (PZI), ter po zaključeni investiciji še projekt izvedenih del (PID). Pripravo projektne dokumentacije za vas vodimo od začetka do konca s pridobitvijo vseh potrebnih projektnih pogojev in soglasij ter vodenjem upravnega postopka na pristojni UE. Za vas bomo priskrbeli tudi vse potrebe elaborate.

VODENJE INVESTICIJSKIH PROJEKTOV

Kot zadnja storitev pred oživitvijo produkta je izvedba investicije. Kot strokovnjaki na področju vodenja investicijskih projektov vam nudimo vodenje le teh. Celovito vodenje investicije zajema strokovni nadzor nad gradnjo, finančno spremljanje investicije, pripravo zahtevkov za pridobitev nepovratnih sredstev ter zaključevanje s pridobitvijo uporabnega dovoljenja.

SPREMLJANJE AKTIVNOSTI

Večina investitorjev smatra, da je z uspešno izvedeno investicijo in zagonom načrtovanega turističnega produkta, poleg vseh vložkov v načrtovanje, uspeh in delovanje od sedaj samo po sebi umevno. Temu seveda ni tako in nam ni vseeno, kako bo delovanje produkta uspešno, zato nudimo strokovno pomoč. Pripravili bomo program za pridobivanje ključnih podatkov za vaš specifični primer, katere bomo sprotno, dogovorno z vami analizirali in dejavnost primerno prilagajali potrebam uporabnikov.

TOPOL d.o.o.

Topolšica 94
3326 Topolšica

T: +386 (0)8 384 3186
M:+386 (0)40 313 360
E: info@topol-agencija.si

Aktualno

 

VOŠČILO 2016!

____________________
 

PREDSTAVITVENA ZGIBANKA
____________________

Jutro je,
jesensko jutro.
Listje se lesketa v rosi.
Sprehajam se po parku, lovim podobe narave in človeka v objektiv fotoaparata.
Tišina je,
takšna malo neprijetna.
Prihaja zima, ki bo za kratek čas skrila to zeleno odejo trave,
v led ovila potok... vendar je prijetno,
tako spokojno.
Zazrem se vase, pozabim na tegobe, se sprostim in uživam,
ko se mi v lase ovija hladna jesenska sapa.
Stopim do hiše v parku,
tu lončar gnete glino,
iz narave ustvarja mojstrovino...

(Podobe parka, Urška Delopst)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke