Strategija razvoja turizma in turistični koncept


Dokument izdelamo za posamezno obravnavano območje in je temelj za razvoj turizma obravnavane lokacije. Strategije se izdelujejo v različnih razsežnostih od večjih (državnih, regijskih) do manjših lokalnih (občinskih, krajevnih), ki zajemajo posamezne analize obstoječega stanja, obravnavajo trende in navajajo razvojne aktivnosti za obravnavano obdobje.

V našem podjetju pripravljamo strategije celoviteje, kot turistični koncept. Turistični koncept poleg vseh razvojnih načrtov in strategij iz strategije, zajema obilo več uporabnejših podatkov kot so primerne panoge na območju, obstoječe in potencialne kapacitete za širitev, predlagane investicije s stroškovno oceno, grafični prikazi predlaganih investicij, ekonomska analiza, predlog časovne izvedbe. Strategija oz. koncept nastaja v sodelovanju različnih akterjev, od predstavnikov lokalne skupnosti, društev in zavodov, oseb/podjetnikov, ki se že ukvarjajo s turizmom in tudi oseb, ki kakorkoli načrtujejo udejstvovanje v turizmu v prihodnosti.

Dokument je izdelan tako, da je uporaben za lokalno skupnost, ki načrtuje proračun in lokalne investicije, prebivalce obravnavanega območja ter potencialne domače ali tuje investitorje ter mora biti dostopen vsakomur.

Veliko pozornost posvečamo tudi pripravi strategij oz. turističnih konceptov, tako imenovanim mikrolokacijam kot so npr. kmečki turizmi, turistična naselja, kampi, hoteli, gostilne,... Poleg detajlne obravnave lokacije obdelamo tudi širše območje, saj je povezovanje za uspešno delovanje neizogibno.


TOPOL d.o.o.

Topolšica 94
3326 Topolšica

T: +386 (0)8 384 3186
M:+386 (0)40 313 360
E: info@topol-agencija.si

Aktualno

 

VOŠČILO 2016!

____________________
 

PREDSTAVITVENA ZGIBANKA
____________________

Jutro je,
jesensko jutro.
Listje se lesketa v rosi.
Sprehajam se po parku, lovim podobe narave in človeka v objektiv fotoaparata.
Tišina je,
takšna malo neprijetna.
Prihaja zima, ki bo za kratek čas skrila to zeleno odejo trave,
v led ovila potok... vendar je prijetno,
tako spokojno.
Zazrem se vase, pozabim na tegobe, se sprostim in uživam,
ko se mi v lase ovija hladna jesenska sapa.
Stopim do hiše v parku,
tu lončar gnete glino,
iz narave ustvarja mojstrovino...

(Podobe parka, Urška Delopst)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke